Obavještavamo sve naše korisnike da je ordinacija u Zagrebu zatvorena.

Za sve informacije molimo kontaktirati + 387 61 178 602.

Hvala na razumijevanju.

Dr. Ahmed Srabović

0 150x200 images vijesti reiki fotografija 3 2Reiki je sistem liječenja koji se zasniva na principu polaganja ruku. Razvio ga je Mikao Usui u prvim godinama XX veka. Liječenje reikijem se vrši tako što iscjelitelj u našem slučaju dr. Ahmed Srabović polaže ruku na klijenta i može pomoći na svim nivoima fizickom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i liječi tijelo. Studije kažu da ubrzava liječenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol. Veoma je koristan kod svih psihofizičkih oboljenja, nervnih tegoba, migrene, disajnih organa, jetre, slezine, mišićno koštanih tegoba, ubrzava srastanje kostiju i skraćuje oporavak poslije operacija.

 

Riječ Reiki je sačinjena iz dva dijela: „Rei" što znači „univerzalna", i „Ki"što znači „energija", životna sila. Zato je logično sto je najbolji prijevod ove riječi „univerzalna životna energija". To je energija koja pokreće sva živa bića, ona se ne može opisati, ali je prisutna u svemu. Kada postanemo svjesni te energije, možemo je koristiti da pomognemo i sebi i drugima.0 150x200 images vijesti reiki fotografija 3 3

 

Važno je napomenuti da liječenje Reikijem ne pomaže samo u otklanjanju simptoma, nego on prvo ide ka uzrocima. Tretmane možete raditi i na samom sebi! To je najjednostavnija, najprirodnija i najdjelotvornija prirodna tehnika liječenja i održavanja zdravlja, no prije toga neophodno je obučiti se kod osoba koje koje su certificirane za obuku. Savladavanje ove tehnike omogućit će Vam nadležni u Centru alternativne medicine.

 

 

fotografija 5 1

 

Youtube Kanal

1411149194 youtube circle color-128

Foto Galerija

1411053096 Camera-128