Obavještavamo sve naše korisnike da je ordinacija u Zagrebu zatvorena.

Za sve informacije molimo kontaktirati + 387 61 178 602.

Hvala na razumijevanju.

Dr. Ahmed Srabović

spavanjeMnogi zanemaruju način i mjesto spavanja. Veoma je bitno da li čovjek ima miran san? Tu prije svega mislim na položaj kreveta na kojem spavate odnosto da na mjesto na kojem spavate nepovoljno ne utiče zračenje vodenih tokova, jonskog zračenja i elektromagnetnih talasa. Tako, ako je položaj kreveta izložen zračenju energetski potencijal je u blokadi gdje dolazi do javljanja oboljenja.

Želim napomenuti, da je veoma bitno mjesto na kojem spavate jer dok se rade tretmani pacijent ne smije biti izložen štetnom zračenju jer se usporava čiščenje njegovih energetskih kanala. Moja iskustva mi govore, da osoba koja je izložena zračenju, ne može biti izlječena. S toga je moja preporuka da saznate na kakvom mjestu spavate pa tek onda da potražite pomoć i podvrgnete se tretmanu liječenja.

Postoji više vrsta radiestezijskih instrumenata. To su: visak ili njihalo, rašlje, l-antene, biotenzor i druga pomagala. Sarađivao sam sa više firmi koja se bave radiesteziskim mjerenjem poput firma EFEKT iz Ljubljane i firma FULL POINT iz Kranja. Takođe sam radiestezijska mjerenja vršio sa dosadašnjim najprofesionalnijim aparatima tkz. Genijusom.

Sa tim aparatom mjerenje zračenja moze raditi bili ko, dok u odnosu na rašlje i druga pomagala koja sam naveo može vršiti samo radiestezista. Nekada se mjesto boravka tj. mjesto spavanja određivalo uz pomoć životinja.

Tamo gdje legne pas, bilo je preporučljivo da na tom mjestu spava i čovjek, dok se mjesto na kojem je legla mačka smatralo za nepogodno mjesto na kojem su prisutna stetna zračenja ili čak i Hartmanov čvor što u našem govoru znači ukrštanje vodnih tokova. Imao sam jedno iskustvo u Sloveniji kada sam vršio radiestezijsko mjerenje u općini Kamnik gdje je kompletno naselje oboljelo od teških bolesti poput moždanih udara, tumora, spondiloze kičmi, reumatskih oboljenja , a čak su tri bračna para imala problema sa sterilitetom a ljekarski nalazi su im bili uredni.


fotografijavisak2Visak je najčesce korišten kao radiestezijski istrument, međunarodni naziv mu je PENDL

Različitog su materijala i težine .Najčešći su od bakra i srebra a postoje i od zlata. Njihova težina je od 1 do 100 grama i težina zavisi od potencijala radiesteziste.Visak se sastoji iz dva djela i to iz tjela i konopca.Konac viska mora biti fleksibilan da sa svojom krutošću ne utiče na kretanje tijela. Dužina konopca je od 5 do 10 cm, i u novije vrijeme umjesto konopca koristi se lanac.Pravci kretanja viska su kruzni, pravolinijski i kombinovani.


Rašlje su najstariji radiestezijski istrument i koristili su ga Egipćani, Stari Kinezi, Rimljani. Različitog su oblika i materijala. Nekad su bile od drveta dok su danas uglavnom od metala. Rukovanje rašljama se vrši na taj način što se sa dvije šake obuhvate obje drške, a jedna od druge šake se odmaknu od 20 do 25 cm.i drže se iznad pleksusa u istoj ravni.


Youtube Kanal

1411149194 youtube circle color-128

Foto Galerija

1411053096 Camera-128